Патріарх РПЦ Кирило сьогодні приїде до України

Поділитися
Сьогодні, 20 липня о 16-00 за Києвом очікується прибуття до Одеси патріарха РПЦ Кирила. Очікується, що в Одесі Кирило відвідає Свято-Успенський кафедральний собор та Свято-Успенський чоловічий монастир.

Сьогодні, 20 липня о 16-00 за Києвом очікується прибуття до Одеси патріарха РПЦ Кирила. Очікується, що в Одесі Кирило відвідає Свято-Успенський кафедральний собор та Свято-Успенський чоловічий монастир.

Наступного дня патріарх проведе літургію у відновленому Спасо-Преображенському соборі та освятить його.

19 липня, у рамках підготовки до візиту Святійшого Патріарха Московського і всія Русі Кирила до України, до міста Одеса прибув Блаженнійший Митрополит Київський і всія України Володимир.

Візит патріарха РПЦ триватиме дев'ять днів і буде включати три міста - Одесу, Дніпропетровськ і Київ. Настоятель РПЦ візьме участь в урочистостях у Києві з нагоди річниці Хрещення Русі 28 липня. Це буде третій візит патріарха Кирила до України.

Перший національний телеканал України збирається докладно висвітлювати візит Кирила. «Це велика подія для України, тому Перший Національний, як державний канал, буде широко висвітлювати цей візит», - відзначив гендиректор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Водночас багато українських політичних та громадських організацій насторожено сприймають візит патріарха РПЦ. Зокрема, партія «Наша Україна» закликає патріарха Московського і всія Русі утриматися від політичних заяв у ході візиту до України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії.

«Наша Україна» хотіла б побажати святійшому Патріархові Кирилу і під час його візиту в Україну, і після нього виконувати місію, покладену на нього Богом, а не виступати інструментом досягнення російською державою власних, суто імперських цілей», - мовиться у тексті повідомлення.

Більш радикально налаштоване ВО «Свобода» висловило стурбованість просуванням патріархом Кирилом так званої концепції «Русского мира».

«Свої візити до України громадянин Російської Федерації Володимир Гундяєв (патріарх Кирило) використовує для того, щоб просувати розроблену ним ворожу українській державності політичну концепцію «рускава міра», в якому незалежній Україні немає місця», - наголошується у повідомленні прес-служби Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

За матеріалами прес-служби РПЦ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі