Патріарх Кирило відкрив урочистості на честь Дня Хрещення Русі

Поділитися
Патріарх РПЦ Кирило у середу літургією на Соборній площі Києво-Печерської лаври відкрив урочистості на честь Дня Хрещення Русі. Літургія була здійснена перед Успенським собором монастиря. Разом з патріархом Кирилом у богослужінні беруть участь митрополит Київський Володимир та інші члени Синоду РПЦ, близько 30 архієреїв.
Патріарх РПЦ Кирило у середу літургією на Соборній площі Києво-Печерської лаври відкрив урочистості на честь Дня Хрещення Русі. Літургія була здійснена перед Успенським собором монастиря. Разом з патріархом Кирилом у богослужінні беруть участь митрополит Київський Володимир та інші члени Синоду РПЦ, близько 30 архієреїв. На патріаршій службі зібралося близько трьох тисяч осіб. Богослужінням у Києві настоятель Російської православної церкви завершує дев'ятиденну пастирську поїздку по Україні. За цей час патріарх Кирил відвідав Одеську і Дніпропетровську єпархії. Тим часом прес-служба УПЦ Київського Патріархату повідомляє про спробу чиновників і співробітників правоохоронних органів перешкоджати проїзду паломників цієї конфесії до Києва на святкування Дня Хрещення Русі. «Зокрема, відбувається тиск на автоперевізників з метою змусити їх відмовитися від перевезення груп паломників. Погрожують відібрати ліцензію на перевезення і створити інші «неприємності». У зв'язку з чим спостерігається масова відмова перевізників від виконання рейсів, про які завчасно було домовлено. В інших випадках чиновники місцевої влади наполегливо «не рекомендують» духовенству Київського Патріархату їхати до Києва 28 липня», - повідомляє прес-служба. За інформацією УПЦ КП, надходять також сигнали про перешкоди проїзду автобусів безпосередньо на трасі - під надуманими приводами їх зупиняють представники ДАІ. «За станом на 5.00 ранку 5 автобусів було зупинено представниками ДАІ на в'їзді до Києва з боку м. Житомира (біля повороту на Чайку) - під приводом того, що «у Києві немає місця» для паркування. Лише після більш години переговорів і погроз розпочати акцію протесту на місці, автобуси були відпущені», - наводить приклад неправомірних дій правоохоронців прес-служба.

За матеріалами Інтерфакс-Україна та офіційного веб-сайту УПЦ КП.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі