Папа Римський висловився з приводу секс-скандалу з прем'єром Італії

Поділитися
© drugoi.livejournal.com
Папа Римський сказав, що офіційні особи повинні подавати переконливий моральний приклад. Так Бенедикт XVI вперше відгукнувся на звинувачення у розпусній поведінці, висунуті на адресу прем'єр-міністра Італії.

Сильвіо Берлусконі підозрюють в тому, що він займався сексом з неповнолітньою повією. З цього приводу міланська прокуратура викликала його для показань, але його адвокати оголосили, що їхній клієнт на допит не з'явиться.
"Суспільство і державні інститути повинні знов знайти свою душу, мораль і моральні корені", - сказав Папа, виступаючи в Римі перед аудиторією, в який були високі поліцейські чини.
Римський первосвященик не назвав імен осіб, яких він повчав, однак присутні зробили висновок, що він мав на увазі саме Беролусконі.
Ватикан довго не коментував секс-скандал навколо прем'єра. Для правоцентристського уряду країни вкрай важлива підтримка католицької церкви.
"Якщо Ватикан зрадить нас, все буде скінчено", - сказало 19 січня джерело, близьке до прем'єр-міністра.
20 січня з Ватикану все-таки прозвучав перший коментар, і він був критичним.
Державний секретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне заявив, що Католицька церква стежить за справою Берлусконі з "найбільшою увагою і тривогою" і поділяє стурбованість, висловлену президентом Італії Джорджіо Наполітано.
Наполітано в четвер заявив, що в нинішні часи суворої економії і самообмеження від громадських діячів очікується більше "тверезості та відповідальності". Він також закликав прем'єра не уникати спілкування з прокурорами і сприяти якнайшвидшому завершенню розслідування.
За матеріалами: BBC Russian
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі