Пакистан різко розкритикував НАТО за порушення кордону

Поділитися
© U.S. Department of Defense
Офіційний Ісламабад висловив обурення операцією, яка була проведена у вихідні на його території підрозділами сил НАТО в Афганістані. Про це йдеться у спеціальній заяві міністерства закордонних справ Пакистану, яку було оприлюднено у вівторок, 28 вересня.
Офіційний Ісламабад висловив обурення операцією, яка була проведена у вихідні на його території підрозділами сил НАТО в Афганістані. Про це йдеться у спеціальній заяві міністерства закордонних справ Пакистану, яку було оприлюднено у вівторок, 28 вересня.«Ці інциденти є відвертим порушенням мандата ООН, за яким веде діяльність ISAF», - повідомив офіційний представити зовнішньополітичного відомства Абдул Басіт. При цьому він назвав дії військ НАТО «неприпустимими». Абдул Басіт також зазначив, що у разі повторення подібних інцидентів Пакистан залишає за собою право на «відповідні заходи», не уточнивши при цьому які саме. Нагадаємо, напередодні міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) повідомили, що авіація НАТО завдала удару по бойовикам на території Пакистану, які перед цим напали на один із блокпостів на афганському кордоні. У результаті операції було вбито більше 50 інсургентів. Повідомляється, що минулої суботи бойовики з території Пакистану атакували прикордонний блокпост в афганській провінції Хуст. До місця інциденту були скеровані вертольоти ISAF, які й завдали удару по нападниках. До того моменту бойовики вже відійшли на пакистанську територію. У результаті було вбито не менше 49 повстанців. Через деякий час вертольоти ISAF повернулися до місця бою, і потрапили під обстріл. У відповідь вогнем було знищено ще чотирьох бойовиків. У заяві НАТО наголошується, що операція на території Пакистану проводилася «відповідно до права на самозахист».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі