Останні бойові підрозділи США облишили Ірак

Поділитися
© mns.gov.ua
Міністерство оборони США у четвер, 19 серпня, оголосило, що остання бойова бригада американських військ облишила Ірак. Четверта бригада «Стайкер» другої піхотної дивізії США у складі 4 тисяч осіб рано вранці перейшла кордон з Кувейтом.
Міністерство оборони США у четвер, 19 серпня, оголосило, що остання бойова бригада американських військ облишила Ірак. Четверта бригада «Стайкер» другої піхотної дивізії США у складі 4 тисяч осіб рано вранці перейшла кордон з Кувейтом.Таким чином, у четвер завершується активна частина військової операції. Сім років тому американські війська вторглися до Іраку, операція «Шок і трепет» призвела до падіння режиму Саддама Хусейна. Піхота йшла у щільному оточенні броньованої техніки. Цей маршрут ретельно розроблявся кілька тижнів. Фахівці пояснюють цей факт тим, що ситуація в регіоні досі залишається вкрай нестабільною і ще рано говорити про закінчення військових операцій. Щоправда, деякі члени бригади «Страйкер» все ж залишилися на території Іраку для того, щоб забезпечити завершення логістичних процесів і виконати певні адміністративні завдання. Вони облишать країну вдень на авіаційному транспорті. Більш того, 50 тисяч солдатів залишаться на території Іраку до кінця 2011 року, але як консультанти іракських збройних сил. Вони будуть озброєні, але використовувати зброю будуть мати право тільки для самооборони або за прямим наказом іракського уряду. Нагадаємо, що згідно з угодою між США і діючою іракською владою, всі американські війська повинні бути виведені з Іраку до кінця 2011 року. З моменту початку війни в Іраку загинули більше 4400 американських солдатів. У березні в Іраку відбулися парламентські вибори, проте сформувати уряд поки не вдається. Політична нестабільність в країні викликала побоювання з приводу виведення американських бойових частин до кінця літа. У той час як американський контингент в Іраку скорочується, число військових в Афганістані, згідно з планом президента США Барака Обами, має зрости на 30 тисяч. Виведення військ їх з Афганістану має розпочатися у липні 2011 року, однак перші скорочення будуть незначними.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі