Одеський аеропорт подарували приватному інвестору. Безкоштовно. Без конкурсу. без зобов'язань

Поділитися
© world.fedpress.ru
Рішенням сесії міської ради сьогодні близько 78% Одеського аеропорту передали приватному інвестору.

Незважаючи на те, що раніше, в ході сьогоднішньої сесій Одеської міської ради було прийнято рішення голосувати за проектами без обговорення (а крім головного питання про передачу приватному інвестору аеропорту, на сьогоднішню сесію міськради винесено більш 300 питань, зокрема, про ліквідацію двох комунальних підприємств «Харчування» і «Одесремстрой», подальшої забудови парку Перемоги та ін), обговорення зайняло близько години.

На думку частини депутатів, у договорі про передачу відсутня графа «Обов'язки інвестора». Крім того, після передачі прав інвестору територіальна громада не зможе впливати на ситуацію.

У підсумку 88 депутатів Одеської міськради проголосували за прийняття рішення, за яким Одесі буде належати менше чверті аеропорту.

Раніше повідомлялося, що муніципальне управління інформації опублікувало проекти рішень сесії Одеської міськради. Планувалося, що на цій сесії депутатами буде остаточно вирішено питання передачі Одеського аеропорту в приватні руки без конкурсу.

Загальний статутний фонд майбутнього підприємства пропонується зробити рівним 473 млн. грн, з яких приватник вкладає 355 млн. грн, а мерія - 118 млн. грн. Причому мерія робить свій внесок не грошима, а у вигляді нинішнього аеропорту.

Також ЗМІ повідомляли, з посиланням на радника мера Одеси Вадима Чорного, що мова йде про перехід аеропорту під вплив Бориса Кауфмана та Олександра Грановського.

«Одеський аеропорт подарували нібито тому, що на реконструкцію злітної смуги потрібно 100 млн доларів, - зазначив екс-директор КП «СМЕП». - Неважко ж помножити довжину на ширину на товщину на ціну бетону та робіт. Виходить в 10 разів менше. А павільйон по типу «Борисполя» - взагалі копійчана конструкція. А частку міста оцінили всього в 12 млн доларів. Цирк просто»,- зазначив радник.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі