Напіврозвалені кримські тролейбуси потрапили до книги рекордів Гіннеса

Поділитися
© Колаж: Олексій Чурюмов
Компанія «Кримтролейбус» отримала диплом Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує, що підприємство використовує найстаріший рухомий склад. Про це у п'ятницю, 24 вересня, заявив генеральний директор Віталій Нахлупін.
Компанія «Кримтролейбус» отримала диплом Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує, що підприємство використовує найстаріший рухомий склад. Про це у п'ятницю, 24 вересня, заявив генеральний директор Віталій Нахлупін.За його словами, по Криму досі перевозять пасажирів на тролейбусах, виготовлених ще у 70-х роках. Загалом у парку числиться 287 тролейбусів, ще 200 розукомплектовані та не підлягають відновленню. За його словами, зношеність парку становить 96,8%. Кілька десятиліть склад не оновлювався. Із 117 ремонтів, запланованих на цей рік, здійснено тільки 57. Також не оновлювалося й устаткування, яке було закуплено ще у 58-60 роках. Окрім проблем самого транспорту спостерігається зношеність ізоляторів контактних мереж, стикування тролів, аварійно-тягових підстанцій. Зношеність цього устаткування становить 45%, проте заміняти або ремонтувати його потрібно вже при спрацьованості, яка дорівнює 20%. Кримський уряд обіцяє виділити 144 мільйони гривень, отриманих зі стабілізаційного фонду України, із них 45 мільйонів піде на реконструкцію, решта грошей вкладуть у закупівлю 300 новеньких сучасних тролейбусів. Тим часом, кримська тролейбусна лінія - найдовша в усьому світі, її довжина становить 86 кілометрів. До складу Кримтролейбусу входять Сімферопольський, Алуштинський і Ялтинський тролейбусні парки.

За матеріалами РепортерUa

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі