На посаду голови Центрального командування ЗС США подано кандидатуру генерала Маттіса

Поділитися
Президент США Барак Обама висунув кандидатуру генерала морської піхоти Джеймса Маттіса на посаду голови Центрального командування Збройних сил. Кандидатуру Маттіса раніше рекомендував міністр оборони США Роберт Гейтс.
Президент США Барак Обама висунув кандидатуру генерала морської піхоти Джеймса Маттіса на посаду голови Центрального командування Збройних сил. Кандидатуру Маттіса раніше рекомендував міністр оборони США Роберт Гейтс. У разі затвердження сенатом, Маттіс змінить на посаді генерала армії США Девіда Петреуса, який тепер командує силами США і НАТО в Афганістані. «Генерал Маттіс довів, що є одним із найбільш схильних до інновацій і позбавлених забобонів військових мислителів, - заявив Гейтс на прес-конференції 8 липня у Пентагоні. - Його розуміння характеру воєнних дій у 21-му столітті вплинули на мою власну думку про те, як повинні формуватися збройні сили майбутнього". Центральне командування США базується у місті Тампа, штат Флорида. У разі підтвердження свого призначення Маттіс буде нести відповідальність за операції від Пакистану до Єгипту і від Омана до Казахстану. Він буде командувати веденням бойових дій в Іраку і Афганістані. Маттіс служив на посаді командувача силами морської піхоти в Афганістані у 2001 році. Він також виконував обов'язки командира першої дивізії морської піхоти під час вторгнення до Іраку у 2003 році.

За матеріалами United States Department of Defense

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі