МОЖЕ, НЕ ТАМ ШУКАЄТЕ?

Поділитися
Дивні події потягом двох останніх тижнів відбуваються навколо інтернет-видання «Українська правда»...

Дивні події потягом двох останніх тижнів відбуваються навколо інтернет-видання «Українська правда». Перевіряльники, що пред’являють посвідчення працівників УБЕЗу, почали збирання інформації про фінансові й організаційні аспекти діяльності «УП». Працівникам інтернет-газети вони заявили, що це потрібно для розслідування убивства Георгія Гонгадзе. Здавалося б, що дивного? Проте перша претензія торкнулася телефонної лінії, на якій висить саме інтернет-видання. Не встигли журналісти «УП» зайнятися врегулюванням проблеми, як бухгалтер видання, яка отримувала зарплату в «Укрсоцбанку», дізналася від працівників банку, що УБЕЗ зробив запит на всі фінансові проводки по рахунку приватного підприємства «Українська правда». Оскільки кримінальної справи проти «Української правди» не відкрито, про що «Дзеркалу тижня» повідомив керівник управління боротьби з економічною злочинністю Сергій Василенко, а без кримінальної справи таку інформацію банк надавати не повинен, то стало зрозуміло, що повноваження в слідчих існують у зв’язку з їхньою роботою в слідчій групі Генпрокуратури, яка розслідує справу Гонгадзе.

Примітні в цій ситуації кілька моментів. По-перше, з часу приходу на посаду генпрокурора Святослава Піскуна і зміни складу слідчої групи працівники Генпрокуратури не зустрілися з жодним(!) із журналістів і працівників «Української правди». І це при тому, що Георгій Гонгадзе й Олена Притула були соратниками, які не мали одне від одного таємниць, при тому, що Георгій зник по виході саме з її домівки, при тому, що Олена Притула ініціювала поїздку в Таращу чотирьох журналістів, які знайшли тіло в таращанському морзі. Може, працівникам прокуратури у журналістів «Української правди», створеної Георгієм Гонгадзе, і спитати нічого? Тоді незрозуміло, навіщо перевіряти економічну діяльність приватного підприємства «Українська правда», зареєстрованого майже через півтора року після зникнення Георгія, - 27 липня 2001 року? Що корисного для слідства може бути в отриманні інформації про телефонну лінію та рахунок у банку? Запитання без відповіді. Кому можуть бути корисними проблеми, створювані найпопулярнішому і найнезалежнішому інтернет-виданню країни? Відповідь без запитання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі