Московський патріарх провів молебень у Софії Київській

Поділитися
Патріарх Московський і всія Русі Кирило у понеділок відкрив засідання Священного Синоду Російської православної церкви молебнем у Софії Київській.
Патріарх Московський і всія Русі Кирило у понеділок відкрив засідання Священного Синоду Російської православної церкви молебнем у Софії Київській.На згадку про спільне богослужіння патріарха Московського і всія Русі і митрополита Київського Володимира у Софії Київській настоятель Російської православної церкви передав музею-заповіднику копію ікони Божої Матері "Знамення", що зберігається у Софійському соборі Великого Новгорода, підкресливши, що цей образ стане "даром Софії Київської від Софії Новгородської ". Із собору патріарх Кирило разом із членами Синоду відправився на синодальне засідання до Києво-Печерської лаври. Московський патріарх востаннє здійснював богослужіння у Софії Київській у 1991 році. Саме тоді Українській православній церкві патріархом Алексієм II був переданий томос про її нинішній самостійний статус. Нагадаємо, раніше голова інформаційно-просвітницького відділу Української православної церкви Московського патріархату протоієрей Георгій Коваленко заявив, що Українська православна церква Московського Патріархату хоче відновити практику богослужінь у храмі Софії Київської, але ідею спільних богослужінь з УПЦ Київського Патріархату не підтримує. «Будь-який храм будувався нашими предками як храм, а не як музей», - сказав він, підкресливши, що у Церкві продовжують вважати Софію Київську резиденцією митрополита Київського і всія України і сподіваються на передачу комплексу заповідника в її розпорядження. Представник керівництва національного заповідника «Софія Київська» заявив, що передача храмового комплексу будь-якої з релігійних організацій призведе до його знищення. «При передачі комплексу Церкви пам'ятник архітектури, яким він є, буде знищено, оскільки ні одна конфесія не зможе зберегти його у належному стані. Кіптява від свічок, парафіяни, церковний хор - все це, безумовно, зруйнує Софію. Сподіваюся, держава на це ніколи не піде», - сказав заступник директора заповідника Вадим Кириленко. Українські націоналісти і представники правих сил мають намір у вівторок провести акції протесту в Києві у зв'язку з приїздом патріарха Московського і всія Русі Кирила, повідомив в інтерв'ю журналістам у понеділок лідер київської організації УНА-УНСО Ігор Мазур.

За матеріалами Інтерфакс Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі