Могильов підписав наказ про відтворення «Кобри»

Поділитися
Найближчим часом на дорогах країни з'явиться спецпідрозділ, який буде виконувати функції раніше розформованої "Кобри", повідомляє газета "Сегодня".
Найближчим часом на дорогах країни з'явиться спецпідрозділ, який буде виконувати функції раніше розформованої "Кобри", повідомляє газета "Сегодня"."Наказ про створення Загону міліції особливого призначення при Департаменті ДАІ (так буде називатися підрозділ, що отримав повноваження розформованої «Кобри»- ред.) підписав Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов", - повідомив керівник прес-служби Департаменту МВС Євген Кравець. Він підкреслив, що "свого часу" Кобра "була дуже ефективним і мобільним загоном швидкого реагування, який використовувався на трасах у регіонах зі складною криміногенною ситуацією. Для співробітників підрозділу не існувало жодних авторитетів, не діяли телефонне право, хабарі. Так, їх боялися , тому що знали: там, де "Кобра", - більше порядку і з цими хлопцями краще не жартувати". Головне завдання загону буде полягати у відпрацюванні в оперативному плані регіонів, де висока аварійність, слабка водійська дисципліна і зростає злочинність на дорогах. Супровід делегацій також залишається у веденні цієї структури. У штаті спецпідрозділу буде 4 відділення і 162 співробітника. Кожного тижня 10-12 кандидатів проходять співбесіди. Конкурс серйозний, беруть тих, хто раніше служив у ДАІ, "Беркуті", "Соколі" і заслужив там позитивні характеристики, відзначили в МВС. Щодо чорного "кобровського" форменого одягу ясності ще немає, і поки відрізняти бійців у звичайній міліцейській формі будуть білі сорочки, а от середня зарплата очікується на рівні 4 тисячі гривень на місяць (у рядових даїшників на 30% менше). І стаж зараховується як рік за півтора. На питання, чи приймуть до загону Олексія Кожу, через котрого свого часу розформували "Кобру", у Департаменті ДАІ відповіли негативно: "Досить нам і одного пальця". Сам звільнений офіцер відмовився що-небудь коментувати. Нагадаємо, раніше глава МВС Могильов виступав за повернення "Кобри" на дороги України. "Якщо "Кобра" їде в іншу область, там, в якійсь мірі стабілізується ситуація на дорогах, адже співробітники спецпідрозділу зупиняють і "крутих" порушників, яких місцеві побоюються", - говорив Могильов. Раніше Арсеній Яценюк став учасником інциденту, пов'язаного із заступником начальника спецпідрозділу ДАІ "Кобра" Олексієм Кожею. У 2008 році тодішній голова МВС Юрій Луценко прийняв рішення ліквідувати спецпідрозділ.

За матеріалами «Сегодня»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі