Мінтрансзв’язку зобов'язало автобусних перевізників погоджувати списки пасажирів з ДАІ

Поділитися

Міністерство транспорту і зв'язку України зобов'язало автобусних перевізників складати списки пасажирів на маршрутах між містами України і погоджувати їх з ДАІ і місцевою владою.

Про це мовиться в наказі Мінтрансзв'язку № 278 від 7 травня 2010 року « Про затвердження Порядку розробки і затвердження паспорта автобусного маршруту», повідомила прес-служба міністерства 11 серпня.

Зокрема, згідно з цим наказом, паспорт маршруту перевезень (окрім туристичних перевезень і міських перевезень) повинен містити список пасажирів, які можуть перебувати в салоні автобуса.

Окрім того, паспорт регулярного спеціального автобусного маршруту потрібно буде погоджувати не тільки з місцевим органом ДАІ, але і з органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які є замовниками перевезень на регулярних маршрутах, що проходять відповідною територією.

У Державній адміністрації автомобільного транспорту вважають, що завдяки такому рішенню будуть створені умови для контролю за відповідністю графіків руху вимогам безпеки.

Експерти Державтотрансадміністрації переконані, що реалізація наказу дозволить підвищити ефективність системи державного регулювання сфери пасажирських перевезень і дозволить ефективніше боротися з нелегальними перевізниками.

У прес-службі міністерства зазначають, що до ухвалення Порядку перевезення пасажирів автобусами за видами режимів організації перевезення поділялися на регулярні, регулярні спеціальні і нерегулярні. При цьому ознаки цих видів перевезень не були визначені  достатньо, що дозволяло виконувати перевезення пасажирів, які за своєю технологією можуть бути винятково регулярними під виглядом регулярних спеціальних, які технологічно повинні обслуговуватися в індивідуальному порядку. Це приводило до того, що на практиці значна кількість суб'єктів господарювання здійснювала перевезення пасажирів між містами України без дотримання всіх вимог до організації регулярних перевезень пасажирів

Перевезення пасажирів без затвердженого паспорта не допускається. Згідно з ч.1 ст.60 закону «Про автомобільний транспорт» за надання послуг з перевезень пасажирів і вантажів без оформлення документів, перелік яких визначений Порядком, до автомобільних перевізників застосовуються санкції - штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За матеріалами прес-служби Міністерства транспорту і зв'язку України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі