Медведєв пообіцяв "відірвати голову" злочинцям, які напали на журналіста

Поділитися
© deluxesound.com.ua
Кореспондент "Коммерсанта" Олег Кашин, що знаходиться на лікуванні в Ізраїлі після листопадового замаху, зустрівся з президентом Росії Дмитром Медведєвим, що перебував з візитом в Палестинській автономії. Про це журналіст розповів в ефірі телеканалу "Дождь".

Кашин розповів, що на один день відпросився з лікарні і вирушив до Єрихону, де російський президент брав участь у відкритті музейно-паркового комплексу разом з главою Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

Медведєв, упізнавши Кашина, сам підійшов до нього, "запитав, як здоров'я, і побажав не змінювати життєвих принципів". Також російський президент пообіцяв "відірвати голову" тим, хто стоїть за побиттям Кашина на початку листопада 2010 року.

Журналіст, зі свого боку, взяв у президента невелике інтерв'ю. За інформацією російських ЗМІ, мова йшла про "радісну гопоту" - так з подачі "Комерсанта" в 2008 році стали називати рух "Наши" та інші прокремлівські молодіжні організації. Інтерв'ю має вийти в найближчому номері "Коммерсанта".

Кашин визнав, що знаходився в Єрихоні за редакційним завданням, але разом з тим наполягає, що зустріч з Медведєвим була "абсолютно випадковою".

У листопаді 2010 року, відразу після замаху на Кашина, Медведєв двічі - спочатку у своєму твіттері, а потім на зустрічі зі співробітниками "Російської газети" - обіцяв, що всі, хто стоїть за цим злочином, будуть покарані.

Інформації про конкретних підозрюваних у відповідній кримінальній справі від правоохоронних органів до цих пір не надходило. Основною версією слідство вважає професійну діяльність і громадянську позицію Кашина.
Напад на кореспондента "Комерсанта" стався в ніч з 5 на 6 листопада; двоє злочинців чекали на Кашина біля будинку і побили арматурою. Журналіст отримав численні ушкодження, був госпіталізований та введений у штучну кому і двічі прооперований.

За матеріалами: Лента.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі