Медвєдєв оголосив про створення Митного союзу РФ, Білорусі та Казахстану

Поділитися
Президент РФ Дмитро Медєдєв оголосив про створення Митного союзу між Росією, Казахстаном і Білоруссю. Заяву було зідйснено 5 липня, за підсумками засідання міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства в Астані.
Президент РФ Дмитро Медєдєв оголосив про створення Митного союзу між Росією, Казахстаном і Білоруссю. Заяву було зідйснено 5 липня, за підсумками засідання міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства в Астані."Було підписано заяву у зв'язку з тим, що набув чинності Митний кодекс. У відносинах між трьома країнами він набуде чинності 6 липня, а для Росії і Казахстану набув чинності з 1 липня", - сказав Медвєдєв. Раніше Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь ратифікувала усі необхідні документи. При цьому Білорусь виступає проти збереження експортного мита у взаємній торгівлі. Про це повідомив віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов. Тим часом, Митний Союз може бути розширений. Можливість входження до нього зараз розглядають ще дві колишні радянські республіки - це Киргизія і Таджикистан. Як повідомлялося, згідно з озвученою першими особами держави позиції, Україна не має наміру вступати до Митного союзу з РФ, Білоруссю і Казахстаном. Зокрема, про це заявляв Президент України Віктор Янукович на весняній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у кінці квітня.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Эхо Москвы

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі