Лужков звинуватив Кремль у «політичному залякуванні»

Поділитися
Опальний екс-мер Москви Юрій Лужков звинуватив російську владу у «політичному залякуванні», пообіцяв залишитися в Росії і битися зі своїми критиками. Про це пише у четвер, 3 лютого, Financial Times.

Лужков, який на цьому тижні знаходиться у Зальцбурзі, пообіцяв не емігрувати. «Я залишуся у Москві і буду боротися за свою честь і своє ім'я», - заявив він у телефонному інтерв'ю Financial Times.

«Екс-мер заявив, що планує подати документи на отримання британської туристичної візи, щоб побачитися з дітьми, які там навчаються, проте сказав, що повернеться до Росії», - інформує газета.

«Сергій Собянін, новий мер Москви, заявив, що перегляне понад 100 тисяч контрактів, підписаних попередньою адміністрацією міста, і це може говорити про наступ на столичну еліту лужковської ери. Лужков детально прокоментував ці звинувачення, зазначивши: «Ці контракти підписувалися на основі конкурентного тендеру, і все в рамках закону. Тому, якщо він хоче повернутися назад і переглянути їх, ніхто не збирається його зупиняти».

За словами газети, Медвєдєв побічно звинуватив Лужкова у скандалі навколо будівництва траси через Хімкинський ліс, сказавши, що маршрут був обраний урядом Москви. Лужков наполягає, що маршрут був обраний не урядом Москви, а міністерством транспорту.

Financial Times нагадує, що в середу Сергій Степашин, голова російської Рахункової палати, повідомив, що в ході розслідування діяльності адміністрації Москви у 2009 і 2010 роках його агентство «виявило порушень на суму 230 мільярдів рублів». «Це абсолютно дикі цифри, - парирував Лужков, - і якщо б такі суми було справді втрачено, це не пройшло б непоміченим. Це не що інше, як спроба політичного залякування. Вони намагаються оглушити суспільство такими дикими цифрами».

Лужков займав пост мера Москви з 1992 по 2010 роки. У вересні 2010 року був відправлений у відставку указом президента РФ Дмитра Медвєдєва з формулюванням «у зв'язку із втратою довіри». Відставці передувала інформаційна атака на Лужкова на російському телебаченні.

Після відставки колишній мер спробував отримати посвідку на проживання в Латвії, проте Рига йому в цьому відмовила. За даними ЗМІ, після цього Лужков отримав візу до Великобританії, де у даний час проживає його сім'я.


За матеріалами Inopressa

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі