Луценко відМорозився

Поділитися
Передвиборний список Соцпартії поніс важку втрату. Як стало відомо «ДТ» із джерел, близьких до кер...

Передвиборний список Соцпартії поніс важку втрату. Як стало відомо «ДТ» із джерел, близьких до керівництва СПУ, після важких і тривалих роздумів міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прийняв рішення не балотуватися в парламент. Про причини подібного кроку достеменно не відомо. За деякими даними, днями президент поставив керівників силових відомств перед вибором: або участь у кампанії-2006, або робота у виконавчій владі. Чи стала саме ця обставина визначальною, судити важко.

Наразі не відомо, як відреагував на цю подію лідер СПУ. За нашими даними, офіційно Юрій Віталійович повідомить соратників про своє рішення сьогодні, на передз’їздівському засіданні політради партії. Проте непроста й предметна розмова між Морозом і Луценком мала (здогадно) відбутися в п’ятницю ввечері, коли номер «ДТ» уже верстався.

Можемо прогнозувати: вчинок глави МВС навряд чи обрадує главу Соцпартії. З одного боку, неучасть міністра в кампанії робить команду Мороза менш уразливою для критики. А сам Юрій Віталійович управі почуватися дещо вільніше й не особливо оглядатися на партію та фракцію, коли йому доводиться робити різкі кроки й заяви.

З іншого боку, популярний політик Луценко (який, за чутками, міг зайняти в партійному реєстрі другу позицію) був спроможний додати партії чималу кількість очок у ході передвиборної кампанії. І заповнити подібну втрату соціалістам буде дуже непросто.

Наскільки відомо, міністр не має наміру змінювати своє рішення. Очікується, що найближчим часом з’явиться відповідна публічна заява Юрія Віталійовича. У ній, вочевидь, буде сказано приблизно таке: його серце, як і раніше, належить СПУ, але найближчим часом він має намір зосередитися на виконанні партійного завдання з реформування МВС. Нагадаємо, нещодавно в інтерв’ю «ДТ» Роман Безсмертний заявляв: Луценку подобається його нова робота, він із нею справляється, сповнений планів і не має наміру кидати задумане на півшляху.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі