Лукашенко обіцяє «збереження» багатовекторної зовнішньої політики

Поділитися
Білорусь продовжить реалізацію багатовекторної зовнішньої політики, заснованої на пріоритеті національних інтересів. Про це заявив сьогодні, 21 січня, виступаючи на церемонії інавгурації, президент Білорусі Олександр Лукашенко.

«Усвідомлюючи геополітичну роль Білорусі як сполучної ланки між Сходом і Заходом, як невід'ємної частини Європи і пострадянського простору, ми продовжимо реалізацію багатовекторної зовнішньої політики, заснованої на пріоритеті національних інтересів, а також будівництво Союзної держави, зміцнення інтеграційних зв'язків в рамках Єдиного економічного простору, ЄврАзЕС, СНД, інших міждержавних утворень», - сказав Лукашенко.

Він підкреслив, що «ми будемо домагатися максимально високих результатів від співпраці як з Росією, Україною, Китаєм, Венесуелою, іншими нашими стратегічними партнерами, так і з Європейським союзом, Сполученими Штатами Америки, усіма державами світового співтовариства».

Нагадаємо, що країни Євросоюзу бойкотували інавгурацію Лукашенка у зв'язку з переслідуваннями представників опозиції та громадянського суспільства в цій країні.

Як повідомлялося, за офіційними даними, Лукашенко набрав на виборах 79,65% голосів виборців.

За матеріалами «Белта»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі