Лукашенко: Білорусь приєдналася до Митного союзу

Поділитися
Мінськ ратифікував усі договори та угоди, що стосуються Митного союзу Білорусії, Казахстану і Росії. Про це заявив Олександр Лукашенко під час виступу на площі Перемоги у столиці Білорусі в рамках святкування Дня незалежності, 3 липня 2010 року.
Мінськ ратифікував усі договори та угоди, що стосуються Митного союзу Білорусії, Казахстану і Росії. Про це заявив Олександр Лукашенко під час виступу на площі Перемоги у столиці Білорусі в рамках святкування Дня незалежності, 3 липня 2010 року.За словами Лукашенка, влада Білорусі "ні на йоту, ані на півметра, ні на міліметр не відстала у Митному союзі ні від Росії, ні від Казахстану". Парламент Білорусі схвалив загальний Митний кодекс 30 червня, і для ратифікації документа було необхідно, щоб Лукашенко підписав необхідні папери до 5 липня.  Судячи з усього, коли Лукашенко казав про готовність усіх договорів, він натякнув, що вже ухвалив Митний кодекс. Єдиний Митний кодекс у Росії та Казахстані набув чинності з 1 липня - Москва і Астана ратифікували документ ще навесні. Фактично, до ратифікації договору Мінськом Митний союз, членами якого повинні стати Росія, Казахстан і Білорусія, буде функціонувати без участі останньої. Договір про Митний кодекс Митного союзу Білорусії, Казахстану і Росії був підписаний у Мінську 27 листопада 2009 року. Необхідні папери для двостороннього союзу Росія і Казахстан почали готувати навесні 2010 року. Білоруська сторона поспішати з документами відмовлялася, вимагаючи від Москви переглянути експортні мита на нафту і нафтопродукти. У Москві піти на поступки Мінську відмовилися, заявивши, що можливість скасування мита для Білорусі можлива лише на наступному етапі розвитку Митного союзу - при введенні Єдиного економічного простору, тобто із 1 січня 2012 року. Остаточно про ступінь готовності Білорусі щодо вступу до Митного союзу стане відомо 5 липня на зустрічі Лукашенка, Дмитра Медвєдєва і Нурсултана Назарбаєва напередодні саміту ЄврАзЕС у Астані.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі