КНДР підозрюють у підготовці до третіх ядерних випробувань

Поділитися
На полігоні відкритих кар'єрів у КНДР почали прокладати спеціальні шахти для підготовки до чергових ядерних випробувань. Про це повідомляє південнокорейське агентство «Ренхап» з посиланням на урядові та військові джерела.

«Очевидно, що Північна Корея готує треті ядерні випробування», - заявило джерело, ознайомлене з даними розвідувальних служб Південної Кореї і США.
Кілька днів тому стало відомо про завершення будівництва в КНДР випробувального стенду для міжконтинентальних балістичних ракет на військовій базі Тончхан. Південнокорейське командування не виключає, що КНДР збирається одночасно провести ядерні та ракетні випробування.
Північна Корея вперше випробувала ядерну зброю в жовтні 2006 року. Плутонієвий заряд був підірваний на полігоні відкритих кар'єрів у північно-східній частині Корейського півострова. У травні 2009 року відбулися повторні випробування плутонієвої бомби на тому ж полігоні. Згодом була ціла серія ракетних пусків.
КНДР оголосила проведеня ядерних та ракетних випробувань повністю успішними. Проте міжнародні експерти вважають, що Північній Кореї поки не вдалося створити надійні засоби доставки ядерних зарядів. За даними південнокорейської розвідки, запущені в 2009 році ракети не змогли попасти в задані цілі.
За матеріалами LENTA.RU
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі