Холера з Гаїті дісталася до Домінікани

Поділитися
© msnbc.msn.com
У Домініканській республіці офіційно зафіксований перший випадок захворювання на холеру, епідемія якої захопила сусіднє Гаїті.
У Домініканській республіці офіційно зафіксований перший випадок захворювання на холеру, епідемія якої захопила сусіднє Гаїті.Холеру діагностували у 32-річного вихідця з Гаїті. Передбачається, що він заразився під час відпустки на батьківщині. 12 листопада він повернувся у Домінікану, де працює на будівництві. Незабаром у нього були зафіксовані симптоми холери. Органи охорони здоров'я Домінікани, що є сусідами з Гаїті на однойменному острові, вживають усіх можливих заходів, щоб не допустити проникнення холери на територію республіки. Через вкрай несприятливу соціальну та економічну ситуацію в державі Гаїті багато гаїтян намагаються незаконно перетнути Домініканський кордон, щоб влаштуватися на території сусідньої держави. Біженці-нелегали можуть бути потенційними рознощиками холери, у зв'язку з чим влада Домінікани розпорядилася посилити охорону кордону з Гаїті. Тільки за 16 листопада на кордоні двох держав було затримано 170 гаїтян. Нагадаємо, ситуацію на Гаїті ускладнив ураган «Томас», в результаті якого загинули 20 осіб, а також були зруйновані системи питного водопостачання. ООН запросило у світової спільноти допомогу в розмірі 164 мільйонів доларів для боротьби з холерою на Гаїті. Гаїті ще не оговталася від руйнівного землетрусу 12 січня цього року, в результаті якого загинули близько 250 тисяч людей. Досі майже 1,3 мільйона громадян країни проживають у наметових містечках, вони практично позбавлені доступу до елементарних побутових зручностей. Згідно з повідомленнями ЗМІ, з посиланням на міністерство охорони здоров'я цієї країни, спалах холери був зафіксований на Гаїті 20 жовтня. Її вібріон, імовірно занесли до країни миротворці з Непалу. Минулої п'ятниці повідомлялося про 800 померлих і 11 тисяч 100 госпіталізованих. За офіційними даними, холера виявлена у п'яти з десяти департаментів, в основному на півночі країни. У столиці Порт-о-Пренс відзначено 13 смертей. Епідемія холери спалахнула на Гаїті в кінці жовтня. Досі епідемію вдавалося стримувати в межах Гаїті, де жертвами холери стали вже більше тисячі осіб.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі