ГОРДІЄВІ ВУЗЛИ БРАТЕРСТВА

Поділитися
Українські прикордонники на острові Тузла в Керченській протоці провели в п’ятницю ще одні навчання, у ході яких тренувалися поліцейськими методами витісняти порушників державного кордону...

Українські прикордонники на острові Тузла в Керченській протоці провели в п’ятницю ще одні навчання, у ході яких тренувалися поліцейськими методами витісняти порушників державного кордону.

На місці тренування встановлено плакати з написами «Ви наближаєтеся до державного кордону суверенної України. Зупиніться!», «Попереджаємо, ми змушені застосовувати законні міри фізичного впливу», «Наші народи не повинні ворогувати. Острів Тузла є українською територією».

Прикордонники, одягнені в бронежилети, каски, із щитами та гумовими кийками «відбивали» тиск потенційних порушників. Використовувалися також службові собаки. У цей час через динаміки транслювалися звернення до порушників із проханням не перетинати український кордон і не призводити до кровопролиття.

За навчаннями спостерігала група народних депутатів України, які вирушили на острів Тузла, щоб на місці ознайомитися із ситуацією — будівництвом Росією дамби в Керченській протоці.

Депутатам було продемонстроване екіпірування прикордонників, у яке входить також балончик із газом і пістолет Форт-12Р, заряджений гумовими кулями.

Виступаючи перед особовим складом 25-ї прикордонної застави 79-го Сімферопольського прикордонного загону на острові Тузла, депутат Анатолій Матвієнко, котрий очолює групу українських парламентаріїв, запевнив, що Верховна Рада докладе всіх зусиль, аби вирішити напруженість, що виникло в зв’язку з будівництвом росіянами дамби в Керченській протоці. «Я хочу вас запевнити, що ми зробимо усе, щоб це загострення було знято. Ми будемо робити усе, щоб вирішити мирним переговорним шляхом усі ці проблеми», — сказав він.

Депутат підкреслив, що Верховна Рада «стимулюватиме» до активніших переговорних процесів і Президента, і Кабінет міністрів України. «Ми переконані, що в це має втрутитися міжнародна громадськість, оскільки за нами правда», — наголосив він.

В свою чергу у відповідь перший заступник глави Державної прикордонної служби Михайло Коваль заявив, що Україна може спати спокійно — прикордонники виконають своє завдання.

У даний час депутати завершили візит на острів Тузла і направилися в Керч, де побувають у міськраді.

* * *

Міністерство фінансів своєчасно фінансує всі заходи, яких вживає уряд для вирішення проблеми, що виникла в зв’язку з будівництвом Росією дамби в Керченській протоці в напрямку українського острова Коса Тузла.

Про це заявив перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров на прес-конференції в Києві в п’ятницю.

«Уряд у середу прийняв рішення (по Тузлі. — ІФ), яким передбачив цілий комплекс заходів. Я, як міністр фінансів, дав вказівку вже про перерахування необхідних обсягів фінансових ресурсів, котрі знадобляться зараз для виконання комплексу заходів, необхідного за постановою уряду», — сказав М.Азаров.

* * *

Переговори між Росією й Україною про статус Азовського моря відновляться наприкінці поточного місяця, орієнтовно 30 жовтня. Про це заявив у п’ятницю журналістам у Москві прем’єр-міністр РФ Михайло Касьянов.

«Міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов доповів, що позиція російської сторони з цього питання вже сформульована», — зауважив М.Касьянов.

Глава уряду висловив жаль, що дане питання не обговорювалося вже цілий рік. «Ми задоволені поновленням переговорного процесу», — зауважив М.Касьянов.

Передбачається, що переговори будуть відновлені на рівні міністрів закордонних справ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі