Геращенко припускає, що держава зможе утримувати «Паланок»

Поділитися
Співавтор парламентської постанови «Про заходи щодо збереження пам’ятки культурної спадщини за...

Співавтор парламентської постанови «Про заходи щодо збереження пам’ятки культурної спадщини замку «Паланок» Ірина Геращенко вважає, що у держави є достатні джерела фінансування Мукачівського замку, який, згідно з постановою, має перейти з комунальної власності у державну.

«По-перше, «Паланок» перебуває в непоганому, порівняно з іншими замками України, стані. По-друге, держава зобов’язана виділяти таким об’єктам кошти», — підкреслила Геращенко в коментарі «Дзеркалу тижня».

При цьому вона нагадала про можливість здачу замку в оренду, відзначивши, що і уряд, і Міністерство культури у відповідь на рішення парламенту мають чітко розписати джерела фінансування на утримання замку.

«Насправді державне володіння замком «Паланок» не означає, що його не можна здавати в оренду, наприклад під виставки чи якісь інші культурно-мистецькі заходи. Хочу сказати, що я не проти того, аби замки передавалися в оренду чи навіть перебували у приватній власності, як в інших країнах. Але, вибачте, ми маємо сказати про кілька принципових речей. Перше — прозорість будь-якої процедури. Друге — відділення влади від бізнесу», — відзначила Геращенко.

«Уважно вивчатимемо пропозиції уряду щодо джерел фінансування на утримання «Паланку». Можливостей для цього чимало. Не хочемо нав’язувати свою думку Кабміну, а чекатимемо його пропозицій. Ми відкриті для діалогу», — додала вона.

Докладніше читайте в статті Володимира Мартина «Мукачівський замок відібрали у сім’ї Балог» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі