Французькі авіадиспетчери розпочали страйк, що може паралізувати авіасполучення у країні

Поділитися
У Франції авіаційні диспетчери на знак протесту проти злиття диспетчерських служб у рамках Євросоюзу розпочали увечері у вівторок, 20 липня, загальнонаціональний страйк. Страйк може паралізувати повітряне сполучення на території всієї країни.
У Франції авіаційні диспетчери на знак протесту проти злиття диспетчерських служб у рамках Євросоюзу розпочали увечері у вівторок, 20 липня, загальнонаціональний страйк. Страйк може паралізувати повітряне сполучення на території всієї країни. Це вже третій із початку 2010 року страйк диспетчерів, оголошений цього разу в самий розпал сезону відпусток. Очікується, що через нього у вівторок будуть скасовані 20% рейсів із головного міжнародного аеропорту Франції «Руассі-Шарль де Голль» і 50% рейсів - із другого за значенням паризького аеропорту «Орлі». Головне управління цивільної авіації Франції попередило, що труднощі виникнуть на всій території країни. Тим не менше, провідна французька авіакомпанія Air France запевнила, що всі далекомагістральні рейси будуть виконані. Євросоюз має намір раціоналізувати і зробити більш ефективним контроль над повітряним сполученням і з цією метою планує ввести спільне для всіх 27 країн-членів ЄС керування польотами, яке зараз здійснюється окремо кожною країною. Уряд Франції раніше надав тверді гарантії щодо збереження всіх привілеїв повітряних диспетчерів після такої реформи. У цьому зв'язку держсекретар транспорту Домінік Бюссро кваліфікував страйк як «несвоєчасний і невідповідний обставинам».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі