Франція «здивована» критикою Єврокомісії у зв'язку з депортацією циган

Поділитися
Офіційний Париж «здивований» критикою з боку комісара Євросоюзу з юстиції Вівіан Редінг у зв'язку з депортацією циган-нелегалів. Про це у вівторок, 14 вересня, заявив представник міністерства закордонних справ Франції Бернар Валеро.
Офіційний Париж «здивований» критикою з боку комісара Євросоюзу з юстиції Вівіан Редінг у зв'язку з депортацією циган-нелегалів. Про це у вівторок, 14 вересня, заявив представник міністерства закордонних справ Франції Бернар Валеро.«Ми здивовані, дізнавшись про заяви пані Редінг», - зазначив він. Раніше сьогодні єврокомісар назвала депортацію «ганьбою», а поведінку Парижа щодо європейської влади з даного питання - «лукавою». При цьому Вівіан Редінг не виключила, що ЄС подасть до суду на Францію у зв'язку з висиланням циган. У свою чергу Бернар Валеро заявив, що подібні заяви не будуть сприяти поліпшенню ситуації. Він також підкреслив, що слова Редінг прозвучали у «не дуже зручний час для полеміки». Нагадаємо, Франція розпочала висилання нелегалів-циган до Румунії і Болгарії 18 серпня. Загалом території країни вже видворено понад тисячу осіб. Як заявила французька влада, табори, в яких проживали цигани, були «джерелом торгівлі людьми, страхітливих умов життя, експлуатації дітей з метою жебрацтва, проституції та злочинності». Такі дії Парижа викликали обурення в Єврокомісії, яка оголосила ці заходи утиском принципу свободи пересування всередині ЄС. Окрім того, проти вислання циган виступили і тисячі французів. До хвилі критики приєднався і Європарламент, який у спеціальній резолюції зажадав від Парижа припинити депортацію. Незважаючи на таку гостру реакцію міжнародного співтовариства, влада Франції заявила, що продовжить висилати циган-нелегалів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі