Франція й Великобританія будуть разом симулювати дослідження ядерної зброї

Поділитися
Великобританія і Франція збираються побудувати ядерний центр, який дозволить двом країнам проводити на ньому симуляції випробувань ядерної зброї. Про це у вівторок, 2 листопада, повідомили місцеві ЗМІ.
Великобританія й Франція збираються побудувати ядерний центр, який дозволить двом країнам проводити на ньому симуляції випробувань ядерної зброї. Про це у вівторок, 2 листопада, повідомили місцеві ЗМІ. Згідно з повідомленнями адміністрації французького Президента, договір про таке співробітництво буде підписано в ході двостороннього саміту в Лондоні, що відбудеться у вівторок, 2 листопада. Від Франції на саміт прибуде Президент країни Ніколя Саркозі, від Великобританії - прем'єр-міністр Девід Кемерон. У планах двох держав створити ядерний центр у комуні Салів, регіон Бургундія, який буде запущено в 2014 році. Вибору цього місця, на думку експертів, сприяло розміщення там активного об'єкта французького Комісаріату атомної енергетики - центру ядерних досліджень «Вальдук». Передбачено, що спільний французько-британський центр увійде до складу «Вальдука». Раніше британська преса повідомила, що на саміті 2 листопада Ніколя Саркозі й Девід Кемерон підпишуть угоду про безпрецедентне співробітництво у військовій сфері, в рамках якого збройні сили Франції та Великобританії фактично стануть єдиним цілим. За умовами договору, Париж і Лондон відкриють одне одному доступ на військові об'єкти, погоджуватимуть військові дії, спільно використовуватимуть обладнання й техніку (зокрема авіаносці), а також разом тренуватимуть військовослужбовців і вестимуть дослідні проекти, наприклад, в ядерній галузі.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі