Франція почала осушувати озеро, що загрожує затопити туристичну долину Сен-Жерве

Поділитися
© accesshollywood.com
Французькі інженери почали операцію з осушення озера під льодовиком Монблану, яке загрожує затопити долину Сен-Жерве. За даними робітників, озеро містить 65 тисяч кубічних метрів води. Виявлено водоймище було минулого місяця під час рутинної перевірки.
Французькі інженери почали операцію з осушення озера під льодовиком Монблану, яке загрожує затопити долину Сен-Жерве. За даними робітників, озеро містить 65 тисяч кубічних метрів води. Виявлено водоймище було минулого місяця під час рутинної перевірки.Зараз інженери бурять діри в льоді, для того, щоб почати відкачувати воду. У 1892 році вода з подібного озера затопила долину й убила 175 чоловік. На сьогоднішній день долина Сен-Жерве є великим туристичним центром. На ній проживають близько трьох тисяч людей. Виявлене озеро містить достатньо води, щоб сформувати потік із грязі, каменів і дерев, який змиє долину за 15 хвилин і, потенційно, зачепить 900 сімей. «Місто не хоче сидіти і чекати катастрофи. Ми зробимо все, щоб попередити її», - сказав мер міста Сен-Жерве-ле-Бен Жан-Марк Пейо. У Липні була встановлена система попередження. Але, за словами Пейо, деякі люди не повірили надійності встановлених систем сповіщення і залишили територію. Фахівці стверджують, що осушення цього озера досить делікатне завдання. Потрібно пробурити 40-50 метрів льоду на висоті 3200 метрів, де немає жодних доріг і дістатися до місця можна лише на вертольоті. При цьому, роботи ведуться в районі з підвищеною небезпекою сходження лавин. Також робочих піджимає час, оскільки після середини жовтня погода може настільки змінитися на гірше, що робити будь-що стане просто неможливо. Очікується, що всі роботи будуть завершені на початку жовтня.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі