Франція буде виселяти з країни половину циган-нелегалів

Поділитися
Міністр внутрішніх справ Франції Бріс Ортефе на міжвідомчій нараді 28 липня, скликаній за ініціативою президента Ніколя Саркозі, оголосив про намір протягом трьох найближчих місяців знести половину з 300 незаконних циганських поселень, розташованих у країні.
Міністр внутрішніх справ Франції Бріс Ортефе на міжвідомчій нараді 28 липня, скликаній за ініціативою президента Ніколя Саркозі, оголосив про намір протягом трьох найближчих місяців знести половину з 300 незаконних циганських поселень, розташованих у країні. Намір влади Франції позбавити країну хоча б від половини нелегалів-циган викликаний ситуацією в долині Луари, де 17-18 липня відбулися зіткнення циган з поліцією - після того, як за спроби сховатися поліцією був застрелений циганський юнак-грабіжник. Ніколя Саркозі заявив, що всі винні будуть суворо покарані, і віддав розпорядження вислати з країни всіх нелегальних іммігрантів-циган. Президент назвав циганські табори розсадником наркоторгівлі, дитячого рабства і проституції. ЗМІ повідомляють про намір французької влади ліквідувати до 200 нелегальних таборів. Усіх проживаючих там поза законом циган влада збирається вислати з країни назад до Східної Європи. Для проведення спеціальних перевірок до деяких циганських таборів будуть скеровані співробітники податкової інспекції. Окрім того, французька поліція для більш ефективного контролю циганського населення планує активніше співпрацювати з колегами із Болгарії та Румунії. За оцінками французької влади, у країні перебувають близько 15 тис. приїжджих циган - в основному з Румунії та Болгарії, що вступили до ЄС у 2007 році. У той же час опозиційна французька соціалістична партія виступила проти рішень Саркозі, націлених на боротьбу з циганами, оскільки, на думку її представників, подібні дії незаконні. Представник цієї партії Бенуа Амон закликав «не пригнічувати» людей, що ведуть кочовий спосіб життя. Асоціації, що захищають інтереси циган, взагалі заявили, що вважають нові заходи уряду «оголошенням війни». Нагадаємо, що у 2009 році більше 10 тис. циган були видворені за межі Франції. У 1990 році за даними перепису населення на території Франції проживало 400 тис. циган, 95% з них мають французьке громадянство, дві третини ведуть осілий спосіб життя.

За матеріалами: Бі-Бі-Сі, Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі