Франчук увійшла до комісії ООН із профілактики СНІДу

Поділитися
Засновниця українського фонду «АНТИСНІД» Олена Франчук увійшла до комісії ООН, створеної для «профілактичної революції» - прориву у запобіганні нових випадків ВІЛ/СНІДу у світі, повідомляє прес-служба Фонду Олени Франчук «АНТИСНІД».

Засновниця українського фонду «АНТИСНІД» Олена Франчук увійшла до комісії ООН, створеної для «профілактичної революції» - прориву у запобіганні нових випадків ВІЛ/СНІДу у світі, повідомляє прес-служба Фонду Олени Франчук «АНТИСНІД».

«Я дуже рада, що Організація Об'єднаних Націй прийняла рішення заснувати таку важливу комісію. І цей крок означає, що нації дійсно об'єднуються перед обличчям спільного ворога. Ворога, який не знає кордонів, який не запитує паспорт, який не звертає увагу на стать і вік своїх жертв»- заявила Франчук.

Про створення комісії вчора було оголошено у Відні, де проходить XVIII Міжнародна конференція з питань ВІЛ/СНІДу.

Разом з Оленою Франчук проблемами профілактики ВІЛ/СНІДу на глобальному рівні будуть займатися екс-президент Франції Жак Ширак, один із творців Facebook Кріс Хьюджес, зірка світового баскетболу Меджік Джонсон - один із перших серед знаменитостей першої величини, що оголосив про свій ВІЛ-позитивний статус, один із засновників найпопулярішого китайського незалежного пошукача Baidu Робін Лі, колишній Генеральний секретар Міжнародної Амністії Ірен Хан.

До комісії також увійшли впливові політики - колишні президенти держав декількох континентів, голови Африканського союзу та Федерального парламенту Німеччини.

Співголовами комісії стали професор Франсуаза Барре-Сінуссі, яка отримала Нобелівську премію у галузі медицини за її дослідження вірусу імунодефіциту людини, і відомий борець з апартеїдом, лауреат Нобелівської премії миру Арчбішоп Туту.

Темпи зараження СНІДом в Україні у даний момент є найвищими в Європі. Про це йдеться у доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яку було оприлюднено у понеділок, 19 липня, на 18-й міжнародній конференції з питань СНІДу у Відні.

Експерти організації вказують, що епідемію у країнах Східної Європи та Південної Азії підстьобують такі фактори, як зростання споживання наркотиків, небезпечна сексуальна поведінка і соціальна стигматизація, що не дозволяє зараженим звертатися по допомогу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі