Флоридський пастор відмовився від спалювання Корану

Поділитися
Американський пастор Тері Джонс в п'ятницю 10 вересня оголосив, що публічно не спалюватиме Коран в річницю подій 11 вересня 2001 року.
Американський пастор Тері Джонс в п'ятницю 10 вересня оголосив, що публічно не спалюватиме Коран в річницю подій 11 вересня 2001 року.Як заявив флоридський пастор, він вирішив не реалізовувати свою ідею, оскільки ініціативна група, що виступала за будівництво ісламського культурного центру на Манхеттені поблизу від місця, де стояли башти-близнята Всесвітнього торгівельного центру, погодилася перенести цей проект в інше місце. Тим часом, ініціатори будівництва ісламського культурного центру і мечеті на Манхеттені заперечують заяву пастора з Флориди Тері Джонса про те, що вони погодилися перенести цей проект в інше місце. Згідно з повідомленнями, йдеться лише про домовленість зустрітися і обговорити таку можливість. Девелопери Soho Properties також заявили про те, що доки немає жодних планів відносно перенесення місця будівництва ісламського центру на Манхеттене. Після такої реакції мусульманської спільноти пастор заявив, що може повернутися до наміру спалити 11 вересня сотні екземплярів Корану, якщо виявиться, що його обманули. Рішення священника влаштувати акцію з публічного спалювання декількох сотень копій Корану стало причиною маси акцій протесту у всьому світі. Його ініціативу засудив президент США Барак Обама, який заявив, що дана акція стала б «справжнім подарунком» для «Аль-Каїди». Раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун виступив проти ініціативи американської Євангельської церкви, заявивши, що «подібні акції суперечать зусиллям ООН і інших організацій, направлених на досягнення терпимості, розуміння між культурами і взаємної пошани релігій». Напередодні оголошення Тері Джонсом своєї відмови від спалювання священної книги мусульман, Інтерпол оголосив про введення режиму бойової готовності у всіх 188 країнах, що входять в організацію. Повідомлялося, що це зроблено у зв'язку зі зростаючою терористичною загрозою «для безневинних людей».

За матеріалами Бі-Бі-Сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі