Фінансовий омбудсмен має намір перешкодити Мавроді створити нову піраміду

Поділитися
Фінансовий омбудсмен Павло Медвєдєв пообіцяв боротися з новим проектом Сергія Мавроді - МММ-2011. Омбудсмен вирішив направити запит щодо МММ-2011 до прокуратури.
Фінансовий омбудсмен Павло Медвєдєв пообіцяв боротися з новим проектом Сергія Мавроді - МММ-2011. Омбудсмен вирішив направити запит щодо МММ-2011 до прокуратури.При цьому Медвєдєв зазначив, що зараз Цивільний кодекс у тій частині, де описуються кредити, написаний так невиразно, що Мавроді «може зробити вигляд, що він підпадає під цей кодекс». Нагадаємо, Сергій Мавроді оголосив про старт програми МММ-2011 у своєму блозі 10 січня. Більшості учасників програми організатор МММ обіцяє 20 відсотків прибутку на місяць, а пенсіонерам - 30 відсотків. Діяти програма буде через платіжну систему WebMoney. Суть ідеї Мавроді залишилася колишньою: виплати вкладникам будуть здійснюватися за рахунок припливу нових клієнтів (тобто за так званою «схемою Понці»). При цьому Мавроді підкреслює, що він до цієї програми мати відношення не буде: всі вкладники будуть добровільно оплачувати відсотки тим, хто вирішить зняти гроші. Якщо ж хтось платити відмовиться, то тоді він виганяється із системи. Сам Мавроді вважає свою схему «невразливою, непотоплюваною і незнищенною». Скільки росіян готові вкластися в проект, поки невідомо. До запису Мавроді в блозі, в якому він пояснює суть свого проекту, залишено поки 58 коментарів (з них чи не половина - самим Мавроді). Інститут фінансового омбудсмена з'явився у Росії в кінці 2010 року. До його завдань входить вирішення суперечок, що виникають між банками і жителями країни.

За матеріалами Эхо Москвы

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі