Фіксація курсу долара до євро може врятувати фінансовий ринок: думка

Поділитися
Світовий фінансовий ринок можна стабілізувати за рахунок фіксації обмінних курсів долара та євро. Таку думку висловив в інтерв'ю газеті Wall Street Journal Europe відомий економіст, лауреат Нобелівської премії Роберт Манделл.
Світовий фінансовий ринок можна стабілізувати за рахунок фіксації обмінних курсів долара та євро. Таку думку висловив в інтерв'ю газеті Wall Street Journal Europe відомий економіст, лауреат Нобелівської премії Роберт Манделл.Він вважає, що в умовах виникнення загрози хаосу на світовому валютному ринку необхідно скликати міжнародну конференцію для підготовки реформи світової фінансової системи. «Важливо провести конференцію на високому рівні для того, щоб вивчити варіанти реформи світової монетарної системи», - підкреслив Манделл. Експерт зазначив, що «разом зі США в цьому важливому форумі мають взяти участь європейці, а також країни з новими ринками». Говорячи про можливу конфігурацію нового світового фінансового ринку, Манделл зазначив, що «вже неможливо створити монетарну систему, в якій американський долар зберіг би свої позиції ключовою світової резервної валюти». «США не настільки сильні, як це було в минулому, однак вони поки не змогли змиритися з цим, як і тими процесами, які відбулися останнім часом у світовій фінансовій системі», - підкреслив він. Нагадаємо, нещодавно директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан заявив, що валютні війни знову можуть загрожувати світовій фінансовій системі. У якості подібних прикладів глава МВФ привів Китай, заяву Бразилії. Стросс-Кан висловив думку, що цей шлях безперспективний, оскільки спроба підтримати експорт за рахунок девальвації валюти в одній країні наткнеться на подібну відповідь інших країн.

За матеріалами: Фокус

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі