Фідель Кастро: Я був на порозі смерті

Поділитися
Колишній кубинський лідер Фідель Кастро повідомив, що чотири роки тому ледь не помер, проте лікарям вдалося врятувати його і він буквально «воскрес із мертвих». Про це 84-річний команданте розповів в інтерв'ю місцевій газеті La Jornada, яке було опубліковано в понеділок, 30 серпня.
Колишній кубинський лідер Фідель Кастро повідомив, що чотири роки тому ледь не помер, проте лікарям вдалося врятувати його і він буквально «воскрес із мертвих». Про це 84-річний команданте розповів в інтерв'ю місцевій газеті La Jornada, яке було опубліковано в понеділок, 30 серпня.Як зізнався команданте, він дуже важко переніс хірургічне втручання. «Я був на порозі смерті, - розповів він виданню. - Я не хотів жити, не кажучи вже про решту». За словами Кастро, він досі не одужав після перенесеної операції, зокрема, йому важко ходити. Колишній кубинський лідер також уточнив, що після хірургічного втручання він важив близько 66 кілограмів, а зараз він важить 86-ть. «Хочу вам сказати, що ви дивитеся на людину, яка воскресла із мертвих, - сказав він, звертаючись до журналіста La Jornada. - Цього ранку я сам зробив близько 600 кроків, без тростини і будь-чиєї допомоги». При цьому Кастро відзначив, що не має наміру припиняти суспільно-політичну діяльність. «Я не хочу пропустити ці дні. Світ перебуває у найцікавішій та небезпечній фазі свого існування. У мене все ще є справи», - сказав він, уточнивши, що має намір організувати антивоєнний рух. Фідель Кастро, який керував Кубою протягом майже півстоліття, віддав кермо влади країною своєму молодшому брату Раулю влітку 2006 року через важку хворобу. Влада країни офіційно досі не повідомляла, яка саме хвороба уразила команданте. За даними ЗМІ, Фідель Кастро переніс декілька операцій на кишечнику. Останнім часом він став почувати себе набагато краще. Так, на початку липня цього року він вперше з моменту госпіталізації з'явився на публіці.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі