ФАО представила нову онлайн-систему виявлення пожеж на планеті

Поділитися
Вчора, 11 серпня, Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних націй (ФАО) представила нову систему моніторингу пожеж в режимі онлайн. Вона фіксує осередки займання, виявлені з супутників Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).
Вчора, 11 серпня, Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних націй (ФАО) представила нову систему моніторингу пожеж в режимі онлайн. Вона фіксує осередки займання, виявлені з супутників Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).Глобальна інформаційна система пожежного моніторингу визначає осередки пожеж в «майже реальному» часі. Інтерпретація даних, отриманих з супутника, займає приблизно дві з половиною години. Нова система може надсилати термінові повідомлення електронною поштою. Система дозволяє оперативно відслідковувати загоряння у будь-якій точці планети, в тому числі і в Україні. ФАО зазначає, що природні пожежі щорічно вражають 350 мільйонів гектарів землі на планеті. Приблизно половина із них горить в Африці. У Середземномор'ї від природних пожеж страждають від 700 тисяч до одного мільйона гектарів землі. У цьому році у Росії через аномальну спеку, коли температура піднялася до +40 C і вітер сягав до 20 метрів на секунду, загальна площа, охоплена пожежами, досягла 14 мільйонів гектарів. Ці дані ФАО отримала від Інституту лісу ім. В.Н.Сукачова у Красноярську. Цього літа лісові пожежі в Росії стали причиною загибелі 53 людей.Система ФАО розрахована в основному на керівників лісових господарств, пожежні бригади, а також агентства, залучені до моніторингу сільськогосподарських і природних ресурсів. Підписка на користування моніторинговою системою безкоштовна. Для реєстрації у системі необхідна тільки адреса електронної пошти. Спочатку ця база даних буде доступна англійською, французькою та іспанською мовами.

За матеріалами ФАО

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі