Єврокомісія: швидкісний Інтернет кожному європейцю до 2013 року

Поділитися
© sportliferus.ru
Єврокомісія запропонувала заходи для збільшення доступу до швидкісного Інтернету. Про це у вівторок, 21 вересня, повідомили ЗМІ з посиланням на слова комісара ЄС з питань цифрового порядку денного Неєлі Крус на брифінгу в Брюсселі.
Єврокомісія запропонувала заходи для збільшення доступу до швидкісного Інтернету. Про це у вівторок, 21 вересня, повідомили ЗМІ з посиланням на слова комісара ЄС з питань цифрового порядку денного Неєлі Крус на брифінгу в Брюсселі. «Швидкий широкосмуговий доступ - це цифровий кисень, необхідний для процвітання й благополуччя Європи», - заявила комісар. Крус повідомила, що Єврокомісія схвалила пакет законодавчих актів, який складається з Комюніке для Ради ЄС та Європарламенту, проекту Директиви ЄС, а також рекомендацій. Останні, зокрема, пропонують схему загального підходу до забезпечення доступу до широкосмугового Інтернету й встановлюють вимоги до національних регуляторів телекомунікацій забезпечити належний баланс між необхідністю сприяти інвестиціям та забезпеченням конкуренції. Проект Директиви Європейського парламенту та Ради ЄС передбачає розробку програми терміном реалізації п'ять років. Вона сприятиме ефективному управлінню радіочастотами, зокрема, забезпеченню достатньої кількості вільного спектру для широкосмугового Інтернету до 2013 року. У Комюніке містяться пропозиції щодо сприяння надходженню публічних і приватних інвестицій у розвиток широкосмугового Інтернету. Згідно з даними прес-служби Єврокомісії, на сьогодні ЄС має найвищий у світі рівень доступу до широкосмугового Інтернету - 24,8%. У той же час, мережі ЄС потребують подальшого розвитку. Так, сьогодні тільки 1% європейців має доступ до високошвидкісного оптоволоконного Інтернету, тоді як в Японії цей показник становить 12%, у Південній Кореї - 15%. ЄС збирається до 2013 року досягнути результату, за якого всі європейці матимуть можливість підключитися до широкосмугового Інтернету. До 2020 року планується «розігнати» швидкість підключення до 30 мегабіт у секунду, при цьому з можливістю, як мінімум для половини європейців, мати доступ до Інтенету зі швидкістю 100 мегабіт в секунду.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі