День народження країни

Поділитися
Святкування Дня незалежності України нинішнього року відбуватиметься в новому форматі. Як повідо...

Святкування Дня незалежності України нинішнього року відбуватиметься в новому форматі.

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в секретаріаті президента, основною концепцією найбільшого державного свята в Україні цього року є «духовно-гуманістична спрямованість, принципово відмінна від традиційного військового характеру торжеств», а ідеологічною основою свята — «ідея порозуміння та примирення, єдності народу України».

Уранці 24 серпня святкові торжества спільною молитвою за Україну відкриє президент України Віктор Ющенко за участю представників найчисленніших релігійних общин. «Спільна молитва за Україну відображає історичну роль церкви та важливе місце релігії в системі духовних цінностей українців усіх віросповідань. Символічним є місце проведення цього торжества — один із видатних пам’ятників української історії, культури та духовності Національний заповідник «Софія Київська», — зазначили в секретаріаті.

Цього дня глава держави разом із прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, головою Верховної Ради Володимиром Литвином і представниками київської міської влади традиційно покладуть квіти до пам’ятників видатним діячам, творцям української історії і держави — святому Володимиру, Тарасові Шевченку та Михайлові Грушевському.

Крім того, о 12.00 на Майдані Незалежності президент виступить зі зверненням до українського народу. «Ця подія відповідає новому духу українського суспільства. Для В.Ющенка вже стала традиційною жива форма спілкування з громадянами, що є кроком назустріч відкритості та прозорості влади, побудови демократичного громадянського суспільства», — говориться в повідомленні. День незалежності глава держави святкуватиме разом із киянами й гостями столиці на Майдані Незалежності, він також буде присутній на художньому святі «Во славу України».

У рамках святкових заходів у Маріїнському палаці відбудеться церемонія вручення державних нагород видатним діячам України за вагомий внесок у розвиток українського суспільства.

Завершиться святкування Дня незалежності офіційним прийомом глави держави на подвір’ї Національного заповідника «Софія Київська» в супроводі Національного камерного оркестру «Київська камерата» й камерного хору «Київ», а також святковим феєрверком на Майдані о 22.00.

Усі заходи за участю В.Ющенка транслюватимуться Першим національним каналом та іншими телерадіокомпаніями України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі