Число жертв масштабних зсувів у Китаї перевищило 700 людей

Поділитися
Число загиблих в результаті масштабних зсувів, які на вихідних сталися на північному заході Китаю, перевищило позначку у 700 людей. Про це у вівторок, 10 серпня, повідомили місцеві ЗМІ.
Число загиблих в результаті масштабних зсувів, які на вихідних сталися на північному заході Китаю, перевищило позначку у 700 людей. Про це у вівторок, 10 серпня, повідомили місцеві ЗМІ.За останніми даними, жертвами стихії стали 702 особи. Ще понад тисячу поки вважаються зниклими безвісти. Проте, як пишуть китайські ЗМІ, шанси знайти когось із них живими вкрай низькі. При цьому раніше повідомлялося про 337 загиблих. Зсуви, через які загинули люди, розпочалися пізно ввечері минулої суботи після кількох діб проливних дощів. Удар стихії більшою мірою припав на Тибетський автономний округ в провінції Ганьсу. При цьому прогнози синоптиків невтішні. Вони повідомляють, що у найближчі дні зливи, які стали причиною сходу обвалів, будуть продовжуватися. Окрім цього, провінція Ганьсу, що зазнала найбільш сильного удару стихії, найближчим часом опиниться в епіцентрі тайфуну «Дьяньму». Це може не тільки серйозно ускладнити рятувальну операцію, але й призвести до нових жертв. Зараз на місці трагедії працюють близько 4,5 тисяч пожежників, рятувальників і військових. Влада країни надала постраждалим значні запаси води, продовольства і наметів, однак, як повідомляється, допомоги на всіх не вистачає. Прем'єр-міністр Китаю Вень Цзябао відвідав провінцію Ганьсу і закликав рятувальників подвоїти зусилля з пошуків людей.

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі, Синьхуа

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі