Чилійські гірники отримають до $50 тисяч за кожне інтерв'ю

Поділитися
Врятовані в Чилі шахтарі мають намір надалі заробити на продажу історії трагедії, яка спіткала їх, різним виданням, пишуть у четвер чилійські ЗМІ. За попередніми оцінками, гірники зможуть отримати від п'яти тисяч до $50 тисяч за кожне детальне інтерв'ю про знаходження в підземному полоні.
Врятовані в Чилі шахтарі мають намір надалі заробити на продажу історії трагедії, яка спіткала їх, різним виданням, пишуть у четвер чилійські ЗМІ. За попередніми оцінками, гірники зможуть отримати від п'яти тисяч до $50 тисяч за кожне детальне інтерв'ю про знаходження в підземному полоні.Між тим, як вказують місцеві ЗМІ, шахтарі ще кілька тижнів тому категорично заборонили своїм родичам укладати будь-які угоди щодо цього. Окрім того, 1 жовтня, перебуваючи під землею, вони підписали угоду про створення асоціації, яка буде мати ексклюзивні права на інформацію про трагедію. Документ навіть завізувала нотаріус Кароліна Морена, що спілкувалася з бранцями із табору рятувальників «Надія» за допомогою відео-конференції. Однак експерти вказують, що угода поки ще не має законної сили, оскільки заявники повинні були викласти своє бажання юристу при особистому спілкуванні. Нагадаємо, у ніч на четвер, 14 жовтня 33 гірника чилійської копальні Сан-Хосе, що провели під завалами більше двох місяців, були евакуйовані на поверхню під час багатогодинної рятувальної операції. За словами міністра охорони здоров'я Чилі Хайме Маньяліча, у піднятих з аварійної шахти чилійських гірників виявлені інфекції порожнини рота і проблеми із зором. Один із врятованих хворіє на пневмонію. Все це, за словами міністра, є наслідком тривалого перебування в антисанітарних умовах і темряві. Тим не менше, стан шахтарів виявився набагато кращим, ніж припускали лікарі.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі