Чилі: рятувальну операцію завершено, всіх шахтарів піднято на поверхню

Поділитися
У четвер, 14 жовтня, в Чилі в ході рятувальної операції на поверхню підняли останнього шахтаря. Таким чином, операція, що тривала понад 22 з половиною години, завершилася тріумфальним порятунком робітників, які 69 днів знаходилися під завалами на глибині більше 600 метрів. За весь час проведення фінальної стадії робіт не сталося жодної НП. Про це повідомляють провідні західні ЗМІ.
У четвер, 14 жовтня, в Чилі в ході рятувальної операції на поверхню підняли останнього шахтаря. Таким чином, операція, що тривала понад 22 з половиною години, завершилася тріумфальним порятунком робітників, які 69 днів знаходилися під завалами на глибині більше 600 метрів. За весь час проведення фінальної стадії робіт не сталося жодної НП. Про це повідомляють провідні західні ЗМІ. Останнім - тридцять третім - на поверхню піднявся неформальний лідер гірників, що перебували в ув’язненні, - 54-річний Луїс Альберто Ірібаррен. 31-м і 32-м на поверхню відповідно підняли Педро Кортеза й Аріеля Тікона. Усіх урятованих шахтарів зустрічали не тлише рідні та близькі, а й перші особи країни, зокрема Президент Чилі Себастьян Піньєра. Він особисто привітав кожного гірника. Відразу після звільнення всіх шахтарів відправляли до шпиталю на обстеження. Нагадаємо, що аварія на шахті Сан-Хосе в Чилі сталася 5 серпня. Більше двох тижнів з 33-ма гірниками не було зв'язку - тільки 22 серпня рятувальникам вдалося пробурити вузький отвір, через який шахтарі передали записку. Пізніше рятувальники зробили ще дві невеликі свердловини, якими до шахти спускали воду, продовольство й медикаменти. Крім того, з гірниками було встановлено телефонний і відеозв'язок, а також проведено електрику. Операція з їхнього визволення стала найскладнішою в історії гірничої справи. А гірникам тепер належить світовий рекорд за тривалістю перебування під землею після аварії в шахті.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі