Через спеку споживання електроенергії в Україні зросло на 25%

Поділитися
У зв'язку з екстремально високими температурами в Україні споживання електроенергії зросло на 25%, повідомив перший віце-прем'єр міністр Андрій Клюєв у ході розширеної селекторної наради із керівниками обласних госадмінсітрацій у вівторок, 10 серпня.
У зв'язку з екстремально високими температурами в Україні споживання електроенергії зросло на 25%, повідомив перший віце-прем'єр міністр Андрій Клюєв у ході розширеної селекторної наради із керівниками обласних госадмінсітрацій у вівторок, 10 серпня.За його словами, теплові електростанції працюють в режимі осінньо-зимового навантажувального  максимуму, щоденно споживаючи більше 100 тисяч тонн вугілля. «Це уповільнює темпи нагромадження вугілля на складах ТЕС для покриття його дефіциту в зимовий період і вимагає негайного виправлення ситуації», - підкреслив перший віце-прем'єр. Окрім того, Клюєв наголосив на необхідності своєчасної підготовки житлово-комунального господарства до стабільної роботи в осінньо-зимовий період. За його даними, існує відставання з підготовкою житлових будинків у Луганській (50,1% готовності), Черкаській (51,2% готовності), Чернівецькій (51,3%) і Херсонській (52,5%) областях. Також зафіксовано відставання з підготовкою шкіл у Севастополі, Волинській, Полтавській, Луганській та Тернопільській областях (середній показник підготовки по Україні - 69,2%). Перший віце-прем'єр також повідомив, що рівень розрахунків населення за житлово-комунальні послуги у 2010 році становить 99,7%. У той же час він назвав незадовільним рівень розрахунків підприємств теплопостачання. Нагадаємо, за прогнозами Укргідрометцентру, спекотна погода збережеться в Україні до 20-х чисел серпня.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі