Через помилку трейдера обвалився український фондовий індекс

Поділитися
У понеділок, 19 липня, український ринок акцій обвалився через помилку трейдера в операціях із цінними паперами компанії «Мотор-Січ». Так, до 15:00 індекс ПФТС знизився на 15,37% до 668,93 базового пункту.
У понеділок, 19 липня, український ринок акцій обвалився через помилку трейдера в операціях із цінними паперами компанії «Мотор-Січ». Так, до 15:00 індекс ПФТС знизився на 15,37% до 668,93 базового пункту.За словами начальника аналітичного департаменту інвестгрупи "ТАСК" Андрія Шевчишина, сьогодні ми стали свідком першого на українському ринку ефекту «товстого пальця». «Минула операція на ринку котирувань ПФТС з акціями «Мотор-Січ» пройшла за ціною 20 грн у кількості 2.500 штук. При цьому поточна вартість акцій на Українській біржі на ринку заявок становить 2.268 гривень, а на ринку заявок ПФТС вартість «Мотор-Січ» становить 2267грн», - зазначив він. За словами експерта, оператор, який проводив операцію, швидше за все переплутав кількість із ціною, що у результаті і призвело до зниження вартості акцій «Мотор-Січ» на 99,09%. «Вартість пакету акцій під час даної операції склала 50 тисяч гривень, за ринкової вартості пакета у 5,670 мільйона гривень», - уточнив Андрій Шевчишин. Пізніше, після деякої розгубленості гравців і незначних розпродажів, індекси зупинилися. Так, за станом на 15:30 індекс ПФТС показував помірне зниження - на 0,94% до 782,59 пункту.

За матеріалами: FundMarket, Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі