Чечня залишилася без президента

Поділитися
© viche.org
У російській республіці Чечня ліквідовано посаду президента. Відповідне рішення у четвер, 2 вересня, ухвалив місцевий парламент. Тепер посада Рамзана Кадирова, який до останнього часу іменувався як президент республіки, перейменована на «главу Чечні».
У російській республіці Чечня ліквідовано посаду президента. Відповідне рішення у четвер, 2 вересня, ухвалив місцевий парламент. Тепер посада Рамзана Кадирова, який до останнього часу іменувався як президент республіки, перейменована на «главу Чечні».Варто відзначити, що ідею перейменування голів суб'єктів Росії озвучив сам Рамзан Кадиров 12 серпня. На його думку, президент у Російської Федерації має бути тільки один, а саме Дмитро Медвєдєв. «Я виходжу з того, що у єдиній державі повинен бути тільки один президент, а у суб'єктах перші особи можуть іменуватися главами республік, главами адміністрацій, губернаторами тощо», - сказав тоді Рамзан Кадиров. Вже 14 серпня чеченські парламентарі придумали його посаді нову назву - «глава Чечні». Відповідні поправки законодавці внесли до конституції республіки. Готовність наслідувати приклад Рамзана Кадирова висловили решта президентів північнокавказьких республік - Інгушетії, Дагестану, Кабардино-Балкарії та Карачаєво-Черкесії. Загалом у Росії 13 регіонів, очолюваних президентами. При цьому у деяких суб'єктах РФ раніше вже відбулася зміна посади президента на якусь іншу. Так, керівник Калмикії Кірсан Ілюмжинов з 2004 року офіційно іменується «главою республіки».

За матеріалами: прес-служба глави ЧР, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі