Бродський: Денис Басс кинувся навтіки

Поділитися
Начальник управління Київради з питань землекористування та містобудування Світлана Макєєва зараз перебуває за кордоном і оголошена в розшук, а колишній заступник голови КМДА Денис Басс кинувся навтіки, повідомив газеті «Сегодня» голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Начальник управління Київради з питань землекористування та містобудування Світлана Макєєва зараз перебуває за кордоном і оголошена в розшук, а колишній заступник голови КМДА Денис Басс кинувся навтіки, повідомив газеті «Сегодня» голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

У Київраді виданню повідомили, що Світлана Макєєва насправді перебуває в офіційній відпустці. При цьому джерела «Сегодня» у Київземі пов'язують її відсутність з кримінальною справою. «Коли в мерії з'явилися нові люди (заступники мера від Партії Регіонів. - Авт.) Світлана Миколаївна дуже змінилася. Вона нервувала, ніби чогось боялася. Вона мала доступ до кадастру, і її зникнення може бути неспроста», - повідомило джерело.

Прес-секретар Басса Олександра Жураховська запевнила, що екс-заступник мера у Києві: «Я знаю точно, що він у столиці і працює». При цьому у будівлі мерії колишнього заступника голови КМДА Дениса Басса не бачили протягом значного відрізку часу.

Джерела в мерії також повідомляють, що у зв'язку з «кадастровою» справою заарештовано помічника одного з депутатів Київради Дмитра. За інформацією Михайла Бродського, він має родинні зв'язки з Макєєвою і нібито був задіяний у земельних схемах.

У СБУ відмовилися коментувати ситуацію, що склалася. «Зараз проводяться слідчі дії та експерименти. Більше нічого сказати не можу», - заявила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

Вона також спростувала інформацію, що циркулювала у ЗМІ про те, що минулого тижня у рамках кримінальної справи про втручання до кадастру було затримано голову земельної комісії Олексія Євлаха і секретаря цієї ж комісії Сергія Кримчака.

Спростували інформацію і в Блоці Леоніда Черновецького. «Кримчак працює, а Євлах у лікарні, і ніякої охорони від СБУ, як кажуть, з ним немає», - сказав депутат Київради Віктор Гринюк.

Раніше «Газета по-киевски» повідомила, що співробітники Служби безпеки України у п'ятницю, 9 липня, затримали голову постійної комісії Київради із земельних відносин, містобудування та архітектури Олексія Євлаха та секретаря цієї комісії Сергія Кримчака, які є депутатами міськради від Блоку Черновецького.

Нагадаємо, 7 липня співробітники СБУ вдень розпочали вилучення документів у кабінеті секретаря Київради Олеся Довгого.

У прес-центрі СБУ заявили, що слідчі проводили в київській мерії слідчі дії у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом несанкціонованих дій з інформацією, що зберігається в електронному вигляді.

За матеріалами «Сегодня»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі