BlackBerry не надасть владі Індії дані клієнтів

Поділитися
Компанія RIM, яка виробляє смартфони BlackBerry, відмовила владі Індії у наданні доступу до деяких особистих даних власників її смартфонів.

Віце-президент RIM Роберт Кроу пояснив, що компанія не має фізичної можливості надати доступ до листування клієнтів електронною поштою. Причиною такої заковики є те, що всі листи, які надходять і відправляються зі смартфонів BlackBerry, передають зашифрованими каналами.

Кроу уточнив, що для розшифровки пошти необхідні ключі, яких компанія не має. Більш того, за розшифровкою послань правильно було б звертатися до організацій і сервіс-провайдерів, які надають послуги електронної пошти.

Конфлікт між владою Індії і канадською компанією RIM триває з серпня 2010 року. Тоді керівництво країни пригрозило заборонити в державі деякі сервіси BlackBerry, якщо оператори не нададуть спецслужбам країни доступ до даних власників смартфонів. Зі схожими вимогами на адресу BlackBerry також виступила влада ОАЕ, Індонезії й Саудівській Аравії.

На початку січня RIM надала владі Індії доступ до даних, якими обмінюються користувачі інстант-месенджера Messenger. Також канадська компанія уклала угоду з владою ОАЕ, подробиці якої не розголошують.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі