Бін Ладен готував замах на Обаму

Поділитися
Глава «Аль-Каїди» Усама бен Ладен готував замах на президента США Барака Обаму.

Про це свідчать особисті записи терориста, вилучені американськими спецслужбами після операції в його будинку в Абботтабаді.

У записах «терориста №1» містяться докази того, що наступною мішенню мав стати Барак Обама і закликав свої послідовників якомога швидше повторити теракт, подібний до 11 вересня 2001 року».

Також лідер «Аль-Каїди» пропонував атакувати не тільки Нью-Йорк, але й інші міста, зокрема Лос-Анджелес, на день незалежності США 4 липня.

Своєю метою бен Ладен ставив «знищення якомога більшого числа американців».

Також у записах йдеться, що він планував здійснення декількох терактів в Європі, а у першу чергу, у Великій Британії.

Як повідомлялося, американські спецназівці, які ліквідували У.бен Ладена, вивезли з його будинку кілька комп'ютерів, жорстких дисків і безліч інших носіїв інформації.

Нагадаємо, Усаму бін Ладена було вбито 2 травня 2011 року в маєтку у м.Абботтабад у 50 км від Ісламабаду. Терориста «номер один» було знищено в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після стрілянини ідейного натхненника «Аль-Каїди» вбили пострілом у голову. Як повідомив Б.Обама, на тиждень раніше спецслужби США отримали інформацію про місцезнаходження міжнародного терориста. У проведенні операції сприяння США надала влада Пакистану. Особистість У. бін Ладена встановлено ​​спецназом США за зовнішнім виглядом, окрім того, попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що вбито саме його.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі