Більше ніж сто осіб постраждало при захопленні й штурмі католицької церкви в Багдаді

Поділитися
Внаслідок спецоперації зі звільнення католицької церкви, яку захопили терористи, загинуло 46 боговірних і ще 60 поранено. Представники Сирійської католицької церкви, якій належить храм, який піддався нападу, повідомили, що серед загиблих опинилися два священнослужителі.
Внаслідок спецоперації зі звільнення католицької церкви, яку захопили терористи, загинуло 46 боговірних і ще 60 поранено. Представники Сирійської католицької церкви, якій належить храм, що піддався нападу, повідомили, що серед загиблих  два священнослужителя. Двогодинні перемови між представниками влади й бойовиками виявилися безрезультатними, після чого було ухвалено рішення про штурм храму. Семеро учасників штурму загинули, ще 15 отримали поранення. Стало відомо, що в операції зі звільнення заручників, крім іракців, брали участь американські військовослужбовці. Папа Римський Бенедикт XVI назвав подію безглуздим і звірячим насильством. П'ятьох терористів, які захопили церкву, було вбито, ще вісьмох - заарештовано (раніше повідомляли, що всіх бойовиків було ліквідовано). За попередніми даними, за захоплення заручників відповідальні члени організації «Ісламська держава Ірак», яку вважають підрозділом «Аль-Каїди». Увечері 31 жовтня, коли бойовики увірвалися в церкву Саідат аль-Неджат у центрі Багдада, в ній знаходилося більше сотні парафіян; 19 з них вдалося самостійно залишити будівлю. Раніше повідомляли, що терористи вбили священика. Екстремісти вимагали звільнити своїх соратників з в'язниць Єгипту й Іраку. За даними каналу «Аль-Джазіра», йшлося про ув'язнених жінок. Раніше було повідомлено, що загальна кількість жертв становить 52 особи, разом з військовими, і 50 поранено.

За матеріалами: Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі