Американський суд вирішить, кому нележить смарагд вагою 380 кг

Поділитися
© maps.vlasenko.net
Каліфорнійському суду належить з'ясувати, хто ж є власником одного з найбільших у світі смарагдів, вага якого дорівнює 380 кілограмам (180 тис каратів) - смарагду «Баія».
Каліфорнійському суду належить з'ясувати, хто ж є власником одного з найбільших у світі смарагдів, вага якого дорівнює 380 кілограмам (180 тис каратів) - смарагду «Баія». Самородок виглядає так: шматок граніту з багатьма вкрапленнями смарагдових кристалів. Свою назву камінь отримав на честь бразильського штату, де його вперше було знайдено. Згідно з повідомленнями експертів, вартість коштовного каменю дорівнює 270 мільйонам доларів. На звання власника скарбу претендує як мінімум шість осіб. Судді належить вислухати аргументи кожного й прийняти рішення, яке буде виголошено в жовтні. Один з головних претендентів на смарагд - каліфорнійський бізнесмен Ентоні Томас. Він говорить, що незабаром після виявлення «Баії», 9 років тому, він заплатив за нього двом бразильським торговцям дорогоцінним камінням 60 тисяч доларів. Томас заявив, що замовив доставку каменя до себе додому в Сан-Хосе, але більше купленої коштовності він так і не побачив. За словами бізнесмена, йому розповідали про викрадення «Баія», але насправді торговці намагалися просто перепродати камінь дорожче. Американець розуміє, що довести своє право на володіння буде занадто складно, оскільки в його будинку була пожежа, яка, як на зло, знищила квитанцію про продаж каменю. Про подальшу долю смарагду відомо, що він зберігався якийсь час у банку в Нью-Орлеані. Під час урагану Катріна сховище було затоплено, й «Баія» кілька місяців знаходився під водою. Після цього один потенційний покупець привіз його на експертизу до Лас-Вегаса, де на гігантський смарагд наклала арешт поліція Лос-Анджелеса.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі