Гендиректор «Борисполя» впевнений, що його «замовили»

Поділитися
Генеральний директор міжнародного аеропорту «Бориспіль» Борис Шахсуваров упевнений, що обшук у його робочому кабінеті, який раніше провели співробітники СБУ і Генпрокуратури, замовив хтось з недоброзичливців.

Генеральний директор міжнародного аеропорту «Бориспіль» Борис Шахсуваров упевнений, що обшук у його робочому кабінеті, який раніше провели співробітники СБУ і Генпрокуратури, замовив хтось з недоброзичливців.

Про це він в четвер, 12 серпня, повідомив в інтрев’ю «Газете по-киевски».

Шахсуваров, за даними видання, перебуває у Військовому госпіталі в Києві, куди його направили у зв'язку з гіпертонічним кризом. За словами гендиректора «Борисполя», обшук у його кабінеті, який напередодні провели співробітники СБУ і ГПУ, хтось «замовив».

«Це однозначно замовлення! – сказав він та зазначив, що може сказати, кому це вигідно. - Поки не знаю, але друзів у лапках у мене вистачає».

При цьому Шахсуваров відзначив, що його не допитували, а під час обшуку вилучили папери з господарської частини, що ніякого відношення до Євро-2012   і будівництва нових терміналів не мають.

Він зазначив, що після одужання має намір вийти на роботу.

Тим часом, заступник гендиректора аеропорту Олександр Колесник повідомив, що під час обшуку в кабінеті Шахсуварова були вилучені документи, пов'язані з проектуванням будівництва багаторівневого паркінгу в терміналі D.

«Генпрокуратура відпрацьовує версію про незаконність використання процедури закупівлі поза конкурсом в одного постачальника послуг з проектування і будівництва паркінгу», - пояснив він.

Колесник пояснив, що рішення про будівництво багаторівневого паркінгу замість однорівневої парковки, передбаченого проектом терміну, прийнято на початку 2010 року. Оскільки генпідрядник будівництва терміналу - турецька «Dogus/Alarko/YDA» - відставала від термінів, аеропорт ухвалив рішення вивести парковий комплекс із загального проекту і залучити до його будівництва окремого підрядчика.

Як відзначив Колесник, у міністерстві транспорту і зв'язку підтвердили термінову необхідність будівництва паркінгу, а міністерство регіонального розвитку і будівництва і міністерство економіки погодили процедуру закупівлі в одного постачальника.

«9 березня 2010 року був підписаний договір з СУ №813 щодо проектування і будівництва паркінгу, було перераховано аванс, приблизно, 4 мільйони гривень», - відзначив перший замдиректора ГП, додавши що загальна сума склала 450 млн грн.

За його словами аеропорт мав намір привернути кредит для будівництва паркінгу.

Нагадаємо, про затримання Бориса Шахсуварова раніше в четвер повідомила газета «Комсомольська правда в Україні».

Проте прес-секретар аеропорту Оксана Ожигова заявила, що інформація про затримання гендиректора «Борисполя» не відповідає дійсності. Пізніше це підтвердила і Генпрокуратура України. При цьому ГПУ відзначила, що обшук у кабінеті проводився у рамках кримінальної справи стосовно екс-міністра економіки Богдана Данилишина.

Водночас агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило, що раніше заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін направив першому заступникові голови адміністрації президента Ірині Акимовій офіційний лист, згідно з яким гендиректора аеропорту «Бориспіль»   було звинувачено в розкраданні коштів, призначених для будівництва терміналу F.

За матеріалами: «Газеты по-киевски», «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі