Джерело «ДТ»: За другий квартал митниця зібрала 38,5 мільярда гривень

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
За результатами другого кварталу 2010 року, Державна митна служба України під керівництвом Ігоря Калетника виконала план на 75%. У абсолютних цифрах, за даними «ДТ», за перше півріччя 2010-го було зібрано 38,5 мільярда гривень — практично та ж сума, що й за перше півріччя 2009-го, коли бюджет отримав 38,2 мільярда.

За результатами другого кварталу 2010 року, Державна митна служба України під керівництвом Ігоря Калетника виконала план на 75%. У абсолютних цифрах, за даними «ДТ», за перше півріччя 2010-го було зібрано 38,5 мільярда гривень - практично та ж сума, що й за перше півріччя 2009-го, коли бюджет отримав 38,2 мільярда. Фахівці Мінфіну повідомили «ДТ», що уряд висуває до митниці низку претензій. Зокрема зростання усього імпорту в 2010-му, за статистикою, отриманою «ДТ», без урахування імпорту газу, за заявленою вагою становило 28%. При цьому вражаюче збільшення обсягів імпорту демонструє одна з найбільш податкоємних сфер - імпорт автомобілів, який, порівняно з 2009-м, зріс приблизно вчетверо. У Мінфіні вважають, що податкове навантаження на нетто-масу імпорту недостатнє. Міністерство фінансів критикує митницю за нездатність використовувати поліпшення зовнішньоторговельної кон’юнктури. При цьому план збору, поставлений Мінфіном, не враховує змін у структурі зовнішньоекономічної діяльності. Після скасування ПДВ на газ у 2010-му і створення великих запасів газу торік митниця втратила величезну частину надходжень, порівняно з минулим роком. За перше півріччя 2009-го ПДВ з газу дав митниці 12 мільярдів гривень, тоді як у 2010-му, за даними «ДТ», за цією статтею надійшло всього 2,6 мільярда, і нових надходжень уже не буде. Детальніше читайте в статті Юрія Бутусова «Реформа митниці в Грузії і в Україні: п'ять розбіжностей» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі