Гриценко: Майно Києва дістається Ахметову надто дешево

Поділитися
© www.pinkproductions.cz
Партія «Громадянська позиція» вимагає терміново скасувати рішення Київради про передання столичних теплових мереж у концесію приватним власникам.

Відповідне рішення Київська міська рада прийняла вчора.

Згідно із заявою партії Анатолія Гриценка, таким чином розпочався процес "кримінального відчуження власності мільйонів киян на користь «Донбаської паливно-енергетичної компанії», власником якої є мільярдер Рінат Ахметов".

У своїй заяві «Громадянська позиція» відзначає, що "реальна вартість майна киян, яке за безцінь віддається у концесію, становить мільярди доларів".

Обурені рішенням і деякі депутати Київради. Так, Олександр Бригінець написав сьогодні у своєму блозі на фейсбуці: "Вчора 62 депутати (потрібно 61) підтримали у першому читанні проект рішення про передання на 49 років у концесію приватним власникам (Ахметову) "Київенерго". Концесія - це щось на кшталт оренди, але вже оприлюднено проект, як планують забрати цей холдинг у приватну власність через концесію.

Це означає, що у Kиєва вкрадуть відразу одним махом 10-15 млрд. Це вже на совісті Попова та його більшості. Нагадаю, Черновецького звинувачують у крадіжці 70 муніципальних млрд. Це по 14 млрд на рік. Схоже, Попов не збирається відставати від свого попередника".

Нагадаємо, що у 2007 році 12,73% акцій «Київенерго», які належали громаді Києва, невідомим чином опинилися проданими приватній структурі.

Перебуваючи на посаді заступника голови Київміськадміністрації, Олександр Попов стверджував, що має намір вивчити правомірність продажу цього пакета.

У вересні 2010 року компанія Ріната Ахметова ДПЕК повідомила, що сконцентрувала 24.9%-й пакет акцій, а у грудні збільшила частку в статутному капіталі «Київенерго» до 40%. 50%+1 акція «Київенерго» належать НАК «Енергетична компанія України»,

У цьому році згідно з планами уряду буде продано 25% акцій «Київенерго», у результаті чого держава втратить контроль над цим підприємством. На думку аналітиків ринку, ймовірним покупцем пакету стане ДПЕК.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі