Кабмін скоротив кількість дозвільних документів для відкриття бізнесу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Уряд прийняв рішення про скорочення кількості документів, які подаються на отримання ліцензії на ведення малого і середнього бізнесу.

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов.

"Сьогодні Кабінет міністрів розглянув проект рішення про визначення нового списку документів, які подаються для отримання ліцензій. Його основною перевагою для бізнесу стане те, що замість надання копій документів про відповідність ліцензійним вимогам приміщень, обладнання, кадрового складу, підприємцю достатньо буде подати за особистим підписом відповідні відомості", - зазначив В.Копилов.

Він підкреслив, що уряд продовжує вдосконалювати процедуру, пов'язану з початком і припиненням ведення бізнесу. Найближчим часом парламент ухвалить в остаточній редакції, поданий урядом і прийнятий "за основу" Верховною Радою 17 березня законопроект, яким вводиться модельний статут для юридичних осіб. Також В.Копилов відзначив, що у 2011 році буде продовжено розширення системи "єдиного вікна" для проходження реєстраційних процедур.

За його словами, уряд виконує комплексні програми розвитку малого та середнього бізнесу. На сьогоднішньому засіданні було прийнято план заходів щодо виконання у 2012 році національної програми сприяння розвитку малого підприємництва, що передбачає залучення міжнародної технічної допомоги для підтримки і розвитку малого підприємництва, сприяння розвитку мережі фондів підтримки підприємництва, бізнес центрів, а також сприяння розвитку сільськогосподарських підприємств.

"За рахунок бюджетних коштів передбачається виконання наступних заходів: забезпечення виконання освітньої програми з питань ведення підприємницької діяльності, національної програми сприяння малому підприємництву, проведення всеукраїнського конкурсу бізнес планів...Розвитку малого і середнього бізнесу буде приділено підвищену увагу в державній програмій економічного і соціального розвитку України на 2012 р., над проектом якої сьогодні працює Кабмін", - повідомив В.Копилов.

За матеріалами: РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі